Skriv- och SO-projekt: Arkeologen Ove och forntiden

Jag har tidigare presenterat delar av det arbetsområde som vi arbetade med i SO och svenskämnet som handlade om arkeologen Ove. Jag och min kollega var sugna på att samarbeta omkring forntiden och göra det i både svenskämnet och i historia.

Jag fick frågan för ett tag sen om jag kunde dela med mig av hela arbetsområdet, både i SO och svenska. Eftersom mitt huvudansvar var svenskbiten hade jag inte alla lektionsplaneringar som tillhörde SO:n. Men nu har jag fått dessa bitar av min fantastiska kollega, så nu kan jag presentera hela arbetsområdet.

Jag tar det i omgångar, lektionsdel för lektionsdel. Först ut idag är upptakten och första lektionerna.

Efter att vi hade avslutat detta arbetsområde tyckte jag att det skulle vara kul att skriva ner historierna om denna arkeolog. Dessa har hittills resulterat i två böcker.

Skulle du vilja ha hela arbetet och arbetsbladen är det bara att skriva en rad till mig så mejlar jag dem.

Detta är den första lektionen. Den fick inleda hela projektet. Det föll sig så att det var en SO-lektion. Målet i SO var att presentera hela forntiden, från istid till järnålder, gärna med kopplingar till närområdet. Nu har vi tur och undervisar på en plats med många fornlämningar.

Här kommer också den första svensklektionen. Målet här var att arbeta med många olika slags texter. Vi arbetade med detta i trean och eleverna behövde verkligen detta.

Till denna lektion hör också två arbetsblad.

Men som sagt, hör av dig om du vill få powerpointen och arbetsbladen skickade till dig. Snart kommer nästa lektion.

2 kommentarer

 1. Hej Sissi!
  Du är såååå inspirerande och gör ett fantastiskt arbete. Jag blev sugen på att arbeta med Skriv- och SO-projekt: Arkeologen Ove och forntiden.
  Vill du dela med dig?
  Hälsningar
  Mónika

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.