Synvinkeldikt om hösten eller halloween

Det går ju alltid att se på saker på olika sätt…

Just när det gäller hösten är det kanske just så att vi tycker väldigt olika om den. Då kan det passa med en synvinkeldikt. Fundera först på vad som är bra och vad som är mindre bra och så skriver du några meningar om detta. Tänk på att fylla på meningarna med många målande ord.

Så här skulle det kunna bli:

Synvinkeldikt om hösten

Hösten kan vara gråkall, dimmig och regnig. Men dimman dansar så magiskt över fälten och träden exploderar av färger. Som den vackraste av tavlor skiftar löven i grönt, gult, orange och rött. Men så faller löven till marken och träden blir kala och sorgsna. Det blir tomt och kallt. Men luften kan också vara härligt krispig och den första frosten glimmande och gnistrade på torkade blommor. Världen blir igen som en strålande sagovärld!

Eva Billow har skrivit en härlig dikt om blåsten som också passar bra på hösten.

En synvinkeldikt skulle också kunna passa bra om halloween. Det är ju roligt med halloween på många sätt, men flera barn tycker också att det är läskigt. Det är bra att prata om att människor tycker olika och det är ju tur. Tänk om alla bara skulle gilla chokladglass…då skulle ju den alltid vara slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.