Slumpsagor och stafettdikt

Satt på jobbet idag när en lite kille kom fram med ett gammalt spel och trodde att det var en bok. Han bad mig läsa, men så upptäckte han att det inte var någon bok. Men hos mig hade fantasin redan tagit fart. Spelet var nämligen detta…

slump2

Jag insåg att det var länge sen jag berättade en slumpsaga. Har ni gjort de någon gång? Det är jättekul! Man kan använda ord som man har lagt i en påse och drar slumpvis, eller något som slumpvis visar ord i notebook. I det här fallet blev det alltså det gamla spelet.

Vi snurrade tillsammans och sagan fick börja…

Det var en gång en liten GRIS….  (snurra).

slump3

Han var ute och körde i sin BIL…(snurra). Då kom det ett LOK, men grisen satt fast i sin bil på tågrälsen (oh no!)… (snurra), men då kom en lite KATT och hjälpte den lilla grisen att putta bilen från rälsen.

slump4

Ja, så där kan det bli! Det var inget vi skrev ner (eller ja, det gjorde jag ju just), eller sparade, utan bara berättade för stunden.

En annan kul idé är att göra en stafettdikt. Där skriver varje elev en mening, sen viker man bort det man skrivit och låter nästa elev ta över. Här kan man ju använda vilken diktform som helst, magiska dörren eller kanske en färgdikt.

slump5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.