Skrivövningar

Som jag tidigare nämnt så arbetade jag med ett gäng elever som helst av allt inte ville arbeta så hårt. Skriva för hand var extremt jobbigt och våra datorer krånglade nästan alltid. Toppförutsättningar, med andra ord!

skriva12

Men, då försökte jag hitta skrivövningar som inte var alltför långa, men där det var fokus på meningsbyggnad, stavning och att skriva läsligt. De gick hem ibland, ibland inte! Så där som det är när man arbetar med ett gäng Pippi Långstrump-elever. Har ni haft såna? Som t.ex. när man vill hjälpa till med hur ett ord stavas svarar: ”Jag stavar det så här!!!”. Det blir lite svårarbetat då… men man får helt enkelt inte ge upp…

skriva13skriva14skriva15skriva16

Dessa skrivuppgifter och några till hittar du HÄR! Som vanligt använder du dem som de är, eller använder dem som inspiration och förändrar för att de ska passa din undervisning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.