Lekar med former…

En uppsättning inplastade former i olika färger kan vara mycket användbara. Jag använde de vanligaste formerna (triangel, rektangel, cirkel och kvadrat). Ibland hade jag dem i olika färger, som när vi lekte ”Under hökens vingar kom”, då kunde man variera både färg och form, eller när jag ville dela in barnen i grupper.

IMG_1925

Ibland var det bra att bara använda en färg och jag lärde mig snabbt att inte alltid välja samma färg på en och samma form. Eleverna lärde sig lättare färgen och förknippade namnet på formen med färgen istället för just formen. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig!

IMG_1060

Fruktsallad med former var också populärt. Eftersom en del elever har supersvårt att lära sig formerna medan andra kan dem redan när de börjar skolan, tyckte jag att de var roligt (och eleverna med) att leka in namnen. Då tränade de utan att det blev tjatigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.