Kimstad kyrka

Ibland kommer historien så nära så jag nästan tappar andan. Jag hade äran att sjunga på en begravning i Kimstad kyrka och eftersom jag aldrig varit där förut var jag ju tvungen att titta runt.

Framme bredvid koret finns sex vackra och rätt coola kistor bakom låsta grindar. Å vilka ligger där då om inte Christina Mörner, Catharina Lillie, Axel Axelsson Lillie, Axel Johan Lillie och Magnus Gabriel De la Gardie. Nere i kryptan ligger Axel Lillie, Maria Elisabeth Stenbock, Agneta Wrede och Hedvig Catharina De la Gardie. Människor som jag nyss skrivit om i diverse spökhistorier kommer plötsligt väldigt nära, för de ligger faktiskt begravda där precis framför mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.