En viktig led-tråd

Jag upptäckte att arbetsbladen inte riktigt såg ut som jag trodde när jag öppnade dem från en annan dator, men jag tror att jag har fixat till det nu. Säg till annars, om det är något som ser konstigt ut…

Tillbaka till temat om ämnens olika egenskaper…

diamond-1839031_960_720

Det har skett ett rån i en juvelerarbutiken. De hade tillfälligt en stor, vacker, blå diamant som förvarades i en monter. Denna monter hade ett lås med en elektrisk strömbrytare. Rånaren har tjuvkopplat låset med någonting som leder ström. De enda som funnits i närheten av diamanten är de anställda på juvelerarbutiken. Eleverna får i uppgift att ta reda på vem i personalen som är den skyldige.

diamantstölden

Du kan hitta arbetsbladen HÄR

Det bästa hjälpmedlet är en liten kyckling som piper när man håller på dioderna under. Jag brukade samla eleverna i en ring och hålla varandras händer och sätta kycklingen mellan två elever. När alla håller ihop händerna är kretsen sluten och kycklingen piper. Sedan fick två andra elever hålla de olika saker som hittades i personalens fickor. Vi provade en tråd/snöre i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.