Bra bemötande

I vårt arbete i skolan möter vi hela tiden människor. Om vi visste vad de just varit med om skulle vi möta dem annorlunda då? Möter vi alltid våra elever, eller deras föräldrar på bästa sätt. Spelar det roll vad vi just varit med om?

Landstinget i Kalmar län har gjort en kortfilm med bemötande i fokus. Men den är tänkvärd även för oss i skolan…

Ibland, i alla fall upplevde jag det, glömde jag att tänka utifrån framför allt föräldrarnas perspektiv. Eleverna var jag mån om att försöka förstå…men gjorde jag verkligen allt jag kunde för att förstå föräldrarna? Ibland vet jag inte! När tiden inte räckte till! När morgonen var alldeles för kort! Eller eftermiddagen! Eller kvällen!

Den här filmen ger i vilket fall lite perspektiv. Å, det är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.